Munca familiei Chișe din Bihor primește recunoaștere internațională: pălinca Trămuța a fost premiată în Serbia

fotografie cu Florian Chișe, fondatorul Trămuța, alături de renumita pălincă Trămuța

Pălinca „Trămuța” din Bihor a fost premiată cu 3 medalii de argint și 2 medalii de bronz la „International Competition for Brandie Sombor 2024” din Serbia, familia Chișe a reprezentând cu onoare România la nivel internațional. Pălinca „Trămuța” este o frumoasă afacere de familie din localitatea Tulca, județul Bihor, ale cărei sortimente de pălincă se bucură de un real succes, atât în România, cât și peste hotare.

„Această recunoaștere internațională ne motivează să continuăm să producem cu pasiune și tradiție pălinca autentică de Bihor, aducând spiritul și gustul locurilor noastre peste granițe. Mulțumim Ambasadei României în Republica Serbia pentru sprijinul acordat în această competiție și pentru încrederea pe care ne-ați arătat-o”, a spus Florian Chișe.

„Ambasada României la Belgrad a fost onorată să sprijine participarea producătorului român la competiție, meritul premiilor câștigate aparținând în totalitate Palinca Trămuța”, au scris reprezentanții Ambasadei României în Serbia într-o postare pe Facebook.

Cu rădăcini care se întind pe mai bine de un secol, familia Chișe continuă cu mândrie acest meșteșug transmis din generație în generație, păstrând vii secretele străvechi ale distilării. Mai mult, premiile pe care le-a primit în octombrie în Serbia nu sunt singurele. Spre exemplu, pălinca Trămuța a fost premiată în 2022 la Galei Destillata, una dintre cele mai mari competiții de distilate din Europa.

Procesul de producție al pălincii începe cu tone de fructe coapte, selecționate cu grijă și lăsate la fermentat în butoaie mari, de 200 sau 400 de litri, timp de trei până la șase săptămâni. Distilarea are loc în cazane tradiționale de cupru cu foc direct, unele cu o istorie de peste 100 de ani, ceea ce garantează un gust unic și o calitate superioară.

„Din copilărie mi-a plăcut munca din pălincărie. Îmi aduc aminte cu mare drag de nopţile pe care le petreceam împreună cu bunicul şi cu tata la cazane. Povesteam despre cum se produce această pălincă. Am păstrat de la ei secretul pălincii. Cred că asta m-a ajutat să o fac atât de cunoscută”, explică producătorul celei mai premiate pălinci din Bihor.

Sursă imagine: pagina de Facebook „Pălinca Trămuța Bihor”.

Știm cât de mult bine pot face veștile bune și exemplele pozitive, așa că îți aducem săptămânal în centrul atenției modelele de performanță, Încredere și Inspirație din România Performantă.

Ajută-ne și tu, spunându-ne: ce om, companie, produs sau serviciu din România crezi că este remarcabil? Ce model excepțional ai descoperit și ai vrea să afli mai multe despre el? Despre cine crezi că merită să scriem și ce ai vrea să-l întrebăm?

Distribuie

Spune ce crezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul PozitiVești