Vladimir Dascălu, alături de echipa sa, Angelick Gelato, a reprezentat România la Gelato Europe Cup Rimini, cel mai important concurs continental din domeniul înghețatei artizanale, care s-a desfășurat între 18 și 19 ianuarie 2025. Este prima dată când România participă la acest eveniment de prestigiu, un moment semnificativ pentru întreaga industrie de gelato din țară. Din echipa cu care Vladimir Dascălu a mers la Gelato Europe Cup Rimini fac parte Morar Cornel (Cofetar – Ciocolatier) și Oana Gabriela Niță (Manager de echipă).
În cadrul competiției, echipa Angelick Gelato s-a clasat pe locul 6 din 8, un rezultat remarcabil, având în vedere nivelul ridicat al concurenței și experiența minimă a echipei în astfel de evenimente. Clasamentul competiţiei a fost: Germania, Franţa, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie şi Albania.
Unul dintre cele mai interesante momente ale competiției a fost proba „Mystery Fruit”, în care echipele au avut o oră pentru a crea un sorbet original pe baza unui fruct și a unor condimente desemnate. Echipa Angelick Gelato a creat un sorbet de afine cu piper negru și vanilie, care le-a adus locul 3 în această probă.
Acest rezultat a fost o surpriză plăcută pentru echipa din România, care a intrat în competiție fără a avea așteptări mari, dar cu dorința de a învăța și de a-și testa limitele. Deși a fost prima lor competiție de acest tip, experiența le-a oferit oportunitatea de a învăța tehnici noi și de a interacționa cu profesioniști din industria gelato.
Povestea gelateriei Angelick Gelato a început în 2023, după ce Vladimir a trecut la antreprenoriat, după ani de studii şi experienţă în industria cofetăriei. Participarea la un curs intensiv de gelato în Italia i-a deschis noi perspective asupra artei îngheţatei artizanale şi i-a oferit oportunitatea de a învăţa tehnici autentice. Această experienţă a fost factorul motivator pentru a porni pe un drum propriu în afacerea de gelato.
„Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am învăţat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat şi am ajuns să construiesc propriul meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va aduce multe satisfacţii şi oportunităţi de a creşte şi de a evolua. Mulţumesc tuturor celor care au susţinut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competiţiile de acest gen sunt doar începutul!”, spune antreprenorul Vladimir Dascălu.
La începutul sezonului călduros, sorbetul de afine cu piper negru şi vanilie realizat în cadrul competiției va fi disponibil în locaţiile Angelick Gelato. Producătorul de îngheţată artizanală din Prahova are 28 sortimente de gelato pe care clienții le găsesc în cele 8 locaţii ale partenerilor din Sinaia, Ploieşti şi Câmpina, urmând ca din primăvară acestui an să deschidă prima locaţie Angelick.
Sursă imagine cover: G4Food.