Progres tehnologic în medicină: 7 roboți da Vinci și peste 50 de experți în chirurgie robotică fac oamenii bine la MedLife

Roboți da Vinci lucrând cot la cot cu medicii. Dr Sorin Patrascoiu, medic primar urologie supraspecializat in chirurgie robotică stă în fața unui robot da Vinci, cu mâinile încrucișate, aratând ca și cum ar fi gata de treabă.

MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, continuă să inoveze și să îmbunătățească îngrijirea pacienților, prin achiziția a doi noi roboți da Vinci, în urma unei investiții de peste patru milioane de euro. Noile echipamente vor intra în funcțiune la Spitalul MedLife Brașov și Spitalul MedLife Timișoara, completând rețeaua de șapte roboți chirurgicali a companiei, cea mai mare de acest tip din țară.

Mai mult, până la sfârșitul anului 2024, MedLife își propune să formeze o echipă de peste 50 de experți certificați în chirurgie robotică, și să devină astfel operatorul cu cea mai mare echipă specializată în acest segment din România.

Investițiile în domenii de avangardă, de exemplu, genetica moleculară și chirurgia robotică, fac parte din ADN-ul MedLife. Am investit în mod susținut în ele, achiziția noilor roboți da Vinci reprezintă doar un nou pas într-o direcție pe care ne-am stabilit-o cu ani în urmă. Însă pariul câștigător este reprezentat de parteneriatul dintre sisteme robotice de top și medici buni, specializați în utilizarea unor tehnologii atât de avansate. Este extraordinar că pacienții noștri vor avea acces la cea mai mare echipă de medici certificați în chirurgie robotică din România”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Roboții da Vinci, recunoscuți pentru acuratețea și finețea lor în chirurgie, combină tehnologia laparoscopică cu brațele multiarticulate, care le permit medicilor să efectueze intervenții minim invazive, cu rezultate mult îmbunătățite pentru pacienți​, precum incizii mai mici și o recuperare mai rapidă​.

Pe lângă tehnologia robotică, MedLife dispune și de sisteme de neuronavigație, supranumite și „GPS-ul neurochirurgilor”, un ghid precis în localizarea și tratamentul leziunilor nervoase. Această tehnologie permite planificarea exactă a intervențiilor și minimizează traumele asupra țesuturilor sănătoase.​

Până la finalul lui 2024, în România vor exista 18 centre de chirurgie robotică: în București, Brașov, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara. Această expansiune contribuie la poziționarea României ca una dintre țările europene aliniate la progresul global al chirurgiei robotice.

Știm cât de mult bine pot face veștile bune și exemplele pozitive, așa că îți aducem săptămânal în centrul atenției modelele de performanță, Încredere și Inspirație din România Performantă.

Ajută-ne și tu, spunându-ne: ce om, companie, produs sau serviciu din România crezi că este remarcabil? Ce model excepțional ai descoperit și ai vrea să afli mai multe despre el? Despre cine crezi că merită să scriem și ce ai vrea să-l întrebăm?

Distribuie

Spune ce crezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul PozitiVești